Home > Klassen > A8 >

A8

Cindy

Nieuws uit de klas


Een boeiende herfstwandeldag!

Op vrijdag 25 oktober gingen we samen met de leerlingen uit A6 en A7 op stap. We genoten van de mooie herfsttaferelen in een zonovergoten stadspark. Na een stevige wandeling genoten we van een lekkere picknick. Om 13.00 werden we verwacht in het zwembad. Daar konden we naar hartelust vrij spelen: op de matten klimmen, van de glijbanen glijden, van het startblokje duiken,...
Voor de laatste activiteit gingen we naar het OC De Steiger. We beleefden er een spectaculaire wetenschapsshow. Een aantal leerlingen mochten assisteren bij proeven en de uitkomst ervan voorspellen tijdens een spannende quiz over wetenschap en techniek. Technopolis on Tour zorgde ervoor dat geen enkele leerling naar buiten ging zonder iets bijgeleerd te hebben over wetenschap en techniek. Kortom, een knappe afsluiter op deze mooie herfstdag!

Generic placeholder image

proficiat Mathis

Op dinsdag 8 oktober ging de veldloop van de scholengemeenschap door. Alle kinderen hebben er het beste van zichzelf gegeven! Mathis was in topvorm en behaalde er een knappe 3de plaats, proficiat!

Generic placeholder image

Op zoek naar geluk : Alba

Dit jaar werken we voor ons jaarthema rond het boek: Geluk voor kinderen. Met alle leerlingen gaan we samen op zoek naar geluk. Tijdens het maandmoment maken we telkens kennis met een nieuwe vogel. Op maandag 7 oktober was het aan onze beurt. Samen met klas A7, de klas van meester Jonas bereidden we ons goed voor. We luisterden naar het verhaal van Alba in de klas. Deze vogel moesten we voorstellen aan alle kinderen van de school. Meester Jonas en juf Cindy besloten om er een filmpje van te maken. We gingen met z'n allen aan de slag. We verdeelden de rollen. Op woensdagvoormiddag knutselden we wolken, sterren, de zon en de maan. Zelf brachten we ook aangepaste kledij mee, zodat we konden schitteren in onze rol.
Donderdag was onze grote dag voor de opname. Iedereen straalde in zijn eigen outfit en gaf het beste van zichzelf. De weergoden zaten mee, zo konden we alles opnemen in onze eigen schooltuin bij de vijver. Een mooier natuurdecor konden we ons niet voorstellen. Tijdens het maandmoment konden we met alle andere leerlingen van de school meegenieten van ons filmpje. Dank je wel aan klas A7 voor de toffe samenwerking. Het was een leuke en spannende ervaring. Wil je nog even meegenieten? Je kan de link naar het filmpje vinden bij foto's. Veel kijkplezier!

Generic placeholder image